RSS

I’m in second trimester now!

04 Dec

Hi kawan2…lama x update kan…sekarang ni dah masuk 2nd trimester, 16 minggu..kejap jer kan..huhu…so far alhamdulillah..perut pun dah macam bola sikit…loya-loya n muntah di sebelah petang sampai malam dah beransur hilang…alhamdulillah..baby sporting dan memahami, daddy nyer jauh di mata..mummy kena berdikari untuk semua urusan, jadi x banyak kerenah…

Ramai ibu-ibu mengandung yang mengalami muntah dan loya yang teruk semasa 1st trimester dan 2nd trimester kan? Tapi alhamdulillah…kite x alami nya…selain bleeding masa awal2 kandungan…loya tu ada tapi bukan waktu pagi, tapi waktu petang sampai malam (pendek kata, lepas office hour)——–>kan kite cakap, baby x nak susahkan mummy dia…dan yang paling best…sepanjang 4 bulan ni, hanya 2 kali sahaja yang muntah dan keluar isi perut……alhamdulillah kan….sakit kepala, kadang2…tapi masa 1st trimester, tahap kelaparan kite amat luar biasa…dah la makan double….kalau order roti canai…confirm 2 keping (masa x pregnant pun camtu gak)…nasi memang xyah cakap…n malam akan terjaga, sebab perut lapar…..

Bila dah masuk 2nd trimester, baru lapar tu berkurang….kadang2 lepas heavy breakfast, tak payah makan lunch pun okey…malam makan roti pun okey jugak….cuma, selera dah bertukar….apa yang favourite sebelum mengandung, dah x nak makan, contoh tandoori nan cheese,double cheese burger mcdonald, tomyam, sup dan nescafe…semua dah x selera..tapi benda yang agak bukan favourite macam coke (daddy’s favourite), fillet o fish macdonal (berapa kali dah makan) dan buah-buahan (sebelum ni memang x makan buah yer) & teh o panas dah jadi kesukaan……pelik tapi benar!

Bulan november, kite dah beli semua barang-barang keperluan kite—–>baju, seluar dan kasut….sebab lepas ni memang akan menumpukan seluruh wang dan ringgit untuk baby…lagi 6 bulan…baru 2 helai baju baby dah dibeli…banyak lagi nak kena beli…sebenarnya nak tunggu dapat pindah, baru start beli barang bersama daddy nyer yang sibuk sekarang ni….haii….macam mana la rupa baby dalam perut mummy kan?boy ker gegirl?ikut rupa daddy ke atau mummy….tapi yang memang confirm bab rambut laaaa….confirm CURLY! Hahahaha!!!!

 
Leave a comment

Posted by on December 4, 2011 in LOVE

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: