RSS

Mummy, u need to rest!

30 Oct

Hi there, lama saya tak update blog kan..alasan biasa: sibuk!!

Hari ni berkesempatan untuk update my bloggy..alaaa, dah berhabuk pulak…but still my bloggy get a lots of traffic every day…very impresive…(bangga diri pulak..semua sibuk tengok bab-bab kahwin kan?)

Have a little news to update: I’m pregnant!…..Yeeeyyyyy…Alhamdulillah..rezeki dari-Nya…setelah 3 bulan kahwin, rezeki menyebelahi kami…Minggu ni baru masuk 10 minggu…comel jer kan?heeehee..(puji diri sendiri lagi!)

Digital clear blue yang canggih!

Scan masa 6 minggu~ pertama kali bleeding!

But my little baby ask her mummy to rest!…I’m bleeding for second time last friday…tapi takut, sebab dah kali kedua and banyak dari kali pertama ( kali pertama adalah 3 minggu lepas)….apa lagi…cuak n pucat lesi, kejut daddy bangun dari tidur…”Abg, jom g klinik…ada darah lagi!”

Kat klinik, mummy kena one injection kat punggung…”Hadoi!!!!”…and of course kena bebel dengan doktor…”Awak angkat berat ke?”….”MMMMMM, tak la doktor!”…”Meh kite scan, tengok baby ada lagi ke tak”

Haiyoooo doktor…Ayat laser…Sentap saya….Scan n scan…Kantung ada…..YESSSSS!…..Jantung ada…YESSSS!!…”Awak mc seminggu yer..rehat kat rumah!…bebel doktor…..Mummy nganga mulut….AAAAAAAAAA!

“Hei, awak ni…kite usahaaa…tak suka dok rumah ke?” tanya doktor……”Suka, tapi lama sangat!”heheeee….tahun ni saya tak amek MC lagi doktor….EL banyak kali laa..sebab saya tak pernah demam!….heeheee…”Dah, dok rumah jer, kita usaha…Allah yg menentukan, kalau jadi apa-apa, kita kena redha!”

“Isk, doktor ni…..cakap camtu lak!”heheeeee,seriau dengar..

Tadaaaaaa~suka hati~

So…bermula laaa cuti saya yang panjang….menggemukkan badan…tidur dan makan setiap hari…Daddy jangan jeles! Bosan laaa..nak buat apa cuti ni?   and my baby said : “Dear mummy, u need a good rest for me!” Me: Okey my dear, i’m listening……!

 
1 Comment

Posted by on October 30, 2011 in LOVE

 

One response to “Mummy, u need to rest!

  1. najma shaari

    November 9, 2011 at 2:55 am

    congrats on your pregnancy!!!🙂 wahh.. lepas ni sure lagi banyak traffic. pasal preggy mom pulak hehe🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: