RSS

Selamat Menyambut Bulan Puasa!

08 Aug

Salam, wow..dah 2 bulan x update blog kan..memandangkan carta pie saya agak memberangsangkan setiap hari (walaupun tiada iklan nuffnang)..jadinya,saya akan cuba untuk update blog saya mulai hari ini…(statement perasan glemer)

2 bulan yang agak sibuk…menunaikan kewajipan sebagai anak, isteri dan pegawai kerajaan..aaaaaaarrrgghhh(lepas penat jap)..dah bulan puasa kan?Selamat berpuasa kepada semua, tak kisah la siapa pun yang baca…semoga Ramadhan kali ini memperoleh keberkatan daripada Ilahi…Amin..

Pengalaman pertama bersahur dengan suami? Syukur kerana kami dah dapat rumah sewa…Yeyyyyyy!Walaupun masa yang singkat dan padat..tetapi akhirnya nasib menyebelahi kami…Sehari sebelum puasa, bayar deposit n cuci rumah….Yeyyyyy! Penat sangat..tapi best kan! Sahur….Jangan ditanya..sebab saya bangun pukul 7 pagi….Yeyyyyy! (ikan siakap masak tiga rasa untuk sahur selamat untuk disantap!wuaaaaaa)hahahaa..<——–saya perasan bujang lagi,sebab selalu mak kejut sahur!!

Tapi tape, pastu berbuka puasa ngan suami..tapau kat param (pasar ramadhan)..makan berdua…seronok,walaupun makan atas lantai!buat masa ini,saya PJJ dengan suami..weekend wife..hari jumaat jer excited nak balik…hari ahad jer liat nak balik shah alam….heheee..biasalah..masih honeymoon mode lagi…

Rumah masih kosong…kami tengah kumpul duit nak beli mesin basuh, peti ais n dapur…(dengar2 dapat bonus utk raya kan?) Yeyyyyy lagi…(haihhhh,banyak nak pakai duit kan baru2 kahwin ni?)..tapi alhamdulillah, rezeki melimpah…walaupun tidak berlebihan,tetapi cukup untuk kami memulakan hidup baru (sambil tersenyum,melihat harga emas naik….ada lah untung,walaupun baru 4 bulan invest)

Esok atau minggu ni insyaallah akan upload full gambar akad nikah n kahwin (sebab gambar dah siap, tapi x sempat nak ambil lagi dari Ammar<——–excited nyer daku…esok roger ammar laa…YEYYYY lagi..

 
Leave a comment

Posted by on August 8, 2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: