RSS

SPA Q???

02 Apr

Kebiasaaan nyer kalau nak dekat kawen baru lah orag dok sebuk nak g spa atau buat facial treatment kan?? Mengapa sebelum kawen tak buat pun benda2 cenggini kan? atau pun lepas kawen tak sebuk pulak nak g buat facial kan? Okey, menurut tips dari laman web karangkraf : iaitu untuk majalah PESONA PENGANTIN, below is the checklist that u might follow or to be done :

2  bulan sebelum majlis berlangsung
1. Menulis dan mengutus kad perkahwinan kepada tetamu.
2. Bersama bakal pasangan menyedang pakaian supaya nampak anggun di hari bersejarah.
3. Hadir ke sesi cubaan menu (jika anda mengadakan majlis di hotel atau dewan).

Sebulan sebelum
1. Melakukan perawatan sebelum berkahwin (mandi bunga, susu, dan sauna)
2. Pastikan cincin dalam ukuran yang betul.
3. Pastikan segala tempahan pelamin, juru solek, tiket kapal terbang, bilik dan keperluan perkahwinan berjalan dengan lancar.
4. Pastikan aksesori yang anda ingin kenakan pada hari tersebut sudah tersedia seperti barang kemas, layah, tiara, dan kasut.
5. Pilih lagu iringan atau deejay yang akan menyerikan majlis anda. Pilih orang yang dipercayai untuk menjaga muzik.

But, truely speaking….tak sempat dek non….nak follow jadual dalam majalah Pengantin tu (kite rasa cam tipu jerr)…tak kisah la kan….so sepatutnya bulan2 terakhir ini…saya sepatutnya merehatkan minda dan diri untuk pergi spa atau buat facial treatmentkan?Tapi saya tak mampu…..hahahaaa,,,bukan tak mampu….tapi rasa, sangat membazir kot apabila sume benda tu boleh buat di rumah….nak kena rajin laaaa…jangan malas k..(eceh, macam sayer rajin sangat).

Just want to share…mak sayer dah ajar pakai benda2 ini sejak sayer remaja lagi:

LULUR SAYER OKEY!!

BEDAK KULIT RAMBAI+AIR SARI MAWAR PUTIH

dan ini untuk muka :

MASKER TOMAT MUSTIKA RATU

Korang boleh cari dekat pasaraya MYDIN atau toko jamu….believes me….sangat memuaskan hati…pakai seminggu sekali yer kawan2….jangan pulak disental hari2…yg lulur tu 1 paket untuk 2 kali mandi….jangan lipa bawak kipas tangan yeh…kalau tak lambat kering (hahahaaa,imagine diriku berlulur sambil mengipas dalam bilik air)…kos yg sgt murah dan jimat…tapi kalau duit anda sangat banyak, sile abaikan tips sayer ini yer…sile pergi ke spa yang bertauliah…hik..hik..

 
Leave a comment

Posted by on April 2, 2011 in ::MY WEDDING::, :pre nikah:

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: