RSS

Kursus Pra Perkahwinan JAIS

15 Mar

YEyyyyy, akhirnya saye telah berkursus juga pada minggu lepas…Mula2 ingat kan bosan n akan tido..rupanya best..banyak info2 alam rumah tangga yang pihak jais bagi masa ceramah ni..kalau korang nak tahu jadual kursus ni sila lah ke LAMAN WEB JAIS….download jer borang Kursus Pra Perkahwinan, telefon untuk confirm tarikh dan hantar melalui faks atau walk – in..senang kan?

Bayaran RM80…lengkap dengan minum pagi, makan tengah hari dan minum petang…tapi kelas nye agak crowded..ramai dan penuh..dalam 120 org utk satu dewan kuliah…kalau agak2 tak tahan sejuk…silalah bawak shawl atau baju sejuk….tapi tak sejuk sangat…pakai baju kurung yeh…yang perempuan, dan sila jaga adab…jangan la nak tunjuk bertapa jahil nyer anda dan biadab nya anda dengan ustaz-ustaz itu..sila hormat mereka, sekiranya anda pergi sebab terpaksa n nak dapat sijil…sebab kebiadaban anda akan mencerminkan peribadi dan diri anda pada peserta lain yang kita tak tahu siapa latar belakang nya kan…kang besok nak mintak kerja, mana lah tau salah satu peserta itu akan jadi panel anda kan….TETTTTTT!! (sambil mengeluh sebab peserta2 ari tu muda2 dan tidak hormat penceramah ).

Conclusion untuk Kursus anjuran Jais ini adalah seronok dan bagus untuk menambahkan ilmu pengetahuan tentang bab 2 munakahat ini..heheee..especially yg ceramah last day..yang ade video-video menarik ituw…ouuuuuchhhh!!hahahaa..Selamat Berkursus Yer Kawan-Kawan!

 
Leave a comment

Posted by on March 15, 2011 in ::MY WEDDING::, :misc:

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: