RSS

Satu Minggu Saje

20 Dec

Hi Fwen,

Bulan Disember…Bosan nyer saye,,dah takde kerja nak buat kan…nasib baik, one of my friend offered me n F untuk jadi panel penemuduga…Wah!! Layak ker kami?hahaaa…Layak oke..kami ni bagus orang nyer (upps, saye angkat bakul sendiri)…

Panel Penemuduga untuk seminggu, kami buat secara suci hati…tade bayaran yerr..free of charge..bekpes n lunch pun kami tanggung sendiri…mebbe duit minyak boleh cover our expenses…Alhamdulillah…just wanna share and gain experience sebenarnya… itu matlamat utama…thanks to our friend lah yg offer kami untuk job ini…

So funny bile kite pergi kat tempat dimana kite pernah jadi candidate n duduk menanti giliran..Bezanya, sekarang, kami pula yang di dalam bilik panel dan menanti calon masuk untuk di temuduga..Kerek ke kami??tak laaaaa…biase2 saje…tak berape nak poyo oke, sebab ade candidate yang berani tanye :

1) Cik berdua ni dah lama ke kerja kat sini……Hahaaaa…terus F pangkah candidate ni…(Wak luu, nak cakap yang cik berdua ni tak layak kot interview haku)

2) Cik berdua ni sebagai apa ye kat sini? (oke fyne? perlu ke candidate mempersoalkan kelayakan panel temuduga?)

3) Cik dua orang ni dah kawen  ke belum? (ini, kite jawab: awak tak nampak ke cincin berterabur atas jari ni??)

Hahaaa…pendek kata…calon2 yang sengal tanye soalan macam ni…mmg korang tau la nasib mereka kan….uppss!!

Kesimpulan nye adalah..seminggu lepas ade lah minggu yang sangat penat..mentally n physically sebab satu hari kena tanye soalan2 yang sama untuk 20 orang candidate jadinye macam nak muntah ijau laa jugak…pastu balik ofis setelkan kerja harian..pulang rumah, i’m flat….tapi seminggu lepas ade lah pengalaman yang best n puas hati dengan pilihan yang telah dibuat…semoga calon yang terpilih itu akan menggunakan peluang yg sebaik-baiknya…Berkhidmat untuk Negara!! YEYY…

 
Leave a comment

Posted by on December 20, 2010 in W.O.R.K

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: