RSS

LAYAK KER?

10 Nov

Heboh satu ofis apabila senarai nama untuk Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dah keluar…Hebohnyer kenapa?? Terasa macam ala2 FFM pulak apabila ramai yang mempertikaikan tahap kecermerlangan ‘mereka-mereka’ itu dan sumbangan pada organisasi (chewwwaaahhh…dah ayat skema pulak).

Untuk pemenang yang pegawai itu: saya no comment sebab frankly speaking dia memang layak..di ukur dengan seniority dan kerja2…kire oke lah… 

Untuk pemenang yang kerani dan supe duper kerani itu yang sejujurnya ikhlas dari hati: Haissssshhhhh????? Biar betik beb….!! Untuk menyedapkan hati, saye ingat kata2 my staff….REZEKI….!! Wei ramai kot akak-akak kerani kat depan tu yang sangat layak…seniority & kerja yang tip top…beza nyer : mereka ituw tidak banyak mulut dan buat hal masing2..tak sebuk jaga tepi kain orang…mulut pun tak bising macam petir…sampai belakang suara dengar..!! satu jer dorang kurang, bos tak nampak kewujudan mereka di depan…huhuhu..cian..saye simpati.. huh!!

Jangan lah nak sebut my staff ker tercalon kan, yerlaaa..kami ni budak wanted…jahat..degil..dan yg paling penting sbb saye tak bodek bos..buat hal sendiri..sbb saya tidak pandai hipokrit…hahaaa..cian budak saye jugak!! Tape nti saye buatkan kamu semua medal dari kedai Ah Kaw oke…hahaaa..

MEDAL kedai Ah Kaw...huhu

Tapi sebenarnye saya nak sarankan lah…ape kata kite tukar nama anugerah ituw!!! Anugerah Favouritism Boss!!! Bila fikir….hmmm,memang la korang layak…sebab yang pilihnyer pun standard korang ajer….Kerja yang ala2 YANG ADO!!! Kerja ciput, Mulut banyak….tunding sana-tunding sini…gosip sana-gosip sini…layak lah tu…!! Sama laaa dengan Big *&^% kan??

Masa time hari anugerah, korang jangan lupa wei…ambil dengan bangga dan senyum sambil dalam hati: SAYA SANGAT CEMERLANG!!!!!!

p.s: me n my staff dah mula nak cari exit policy..heh..penat..penat..

 
Leave a comment

Posted by on November 10, 2010 in F.R.I.E.N.D, W.O.R.K

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: