RSS

Berehat bersama Kit-Kat

29 Oct

It’s 12.25 tgh hari- PHEW!!!! Rehat sudah…dan di waktu rehat saye berblog…saje jer…

For the week, i’m very distracted because of few peoples…Kawan-kawan jugak..but when it’s come to work—–>please be professional!!!

Saya tidak gemar:

1- budaya ponteng kerja tanpa sebab (MC yang mengelat),

2-datang kerja tapi lepas tu hilang….bila sudah petang baru masuk,

3- Taking emergency leaves (yang mengelat)

Kalau sekali-sekala dan ada sebab yang munasabah, for me….IT”S OKAY DEAR!!!! but kalau dah setiap hari Isnin atau Jumaat……memanjang sahaja MC (tetapi di FB sangat galak update gambar berhoorrray-horrayy sana sini), PRAY HARD dear, don’t let me be your superior!!!! And if i’m the big boss yang kat depan tuh, definitely tidak teragak-agak untuk tidak menyambung kontrak anda selepas ini…Ramai kat luar sana yang nak kerja….As i say…..kawan tu kawan jugak….but when it comes to work-I’M VERY THE OBSERVING PERSON AND VERY DISCIPLINE….Will get easily annoyed if my staff buat perangai begini…

One thing, saya sudah tidak tahan menadah telinga, apabila superior anda membebel dan membebel mengenai anda..SO, PLEASE JAGA PERIUK NASIK SENDIRI….MAYBE WE ALL ARE NO LONGER STAYING AT THIS OFFICE….ASYIK NAK MEN COVER NGKO JER KAN…..FYI: your superior sudah tidak bagi saye untuk tt punch card anda…so after this, u have to ask her lah untuk sign puch card…

Kadang-kadang terfikir jugak, tak rasa bersalah ker bila membuat alasan dan menipu semata-mata untuk tidak pergi ke ofis??Yang best sekali menggunakan alasan sakit, dan sakit, dan sakit ataupun saudara meninggal….memanjang jer kan saudara anda meninggal…tak pun anak saudara masuk hospital…mak bapak dia takde ke nak uruskan anak nyer sampai anda pulak yang kena cuti…???tu belum kawen lagi, silap-silap kalau dah kawen, guna alasan: saya pregnant, kena mc hari inih???!!!hmmmmmmm, I’m really sick of it…agak-agak la weii..

P/S: Kan saye dah kata gomen ni full of alasan!!

 
Leave a comment

Posted by on October 29, 2010 in F.R.I.E.N.D, W.O.R.K

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: