RSS

Kontraktor oooooo Kontraktor

22 Oct

Hari ni Jumaat, biasalah..selalunye hari-hari yang sibuk untuk buat admin…selepas 2-3 hari tak duduk di ofis…Biasanye apabila duduk di ofis, adalah hari untuk meluluskan pembayaran untuk kontraktor2….

I’m dealing with kontraktor Kelas F…..yang biasanye akan memekak kalau payment lambat…sedangkan dokumen baru dapat ataupun dokumen tidak sampai lagi, dah telefon memekak-mekak….Yang kesian adalah my girl laaa, kena jawab…tapi takpe…dia GARANG dan LASER…..Saya Suke!!!!hahahaha….

Tapi yang tak best nye ialah….apabila adalah kontraktor ni…merayu-rayu nak kan payment…sesak katanye….kesian jugak….but we are all about procedures…dokumen x cukup??…..CAMPAK KAN AJE DOKUMEN TU BALIK KE PD!!! Tak reti bahasa…..kiteorang senang ajer…(sambil senyum lebar…)…Yang best nyer…bila kiteorang find out, awat nye sesak??projek x dapat ker encik abang??? Nak tahu ape jawapan mereka:

“Ala, awek ku tengah merajuk, so kalau dia merajuk selalu kalau nak pujuk kena bagi Blekberi paling kurang!!!!!”

Cehhhhhh, siyyuuuttt….kalau macam tu lagi la kami peram payment anda….Perempuan jenis ape tu bro…?? MATA DUITAN…bukan nak kat kau…nak duit kau jer labu!!!

“Ala tu baru sikit, belum lagi kena beli beg nyer yang mahal-mahal….kalau merajuk jer nak benda mahal…”

Wah, kalau macam tu kite berani kerat jari yang awek ko ni…mesti setiap jam merajuk…..!!!Wei…campak kat lombong sudah perempuan cenggitu!!!! Kalau ko tade duit, jawabnyer babai laaaaaaaa…tata..titu..tutu….

Kerja tak seberapa…baru kelas F weiiiii…sepatutnye duit tu rolling balik, macam mana nak meningkatkan pendapatan…bukan nak meningkatkan awek ko bro……???

“Ala, nak wat cam ner, saye tak hensem, pastu badan beso….kalau saya tak bagi benda2 tu sume, mesti dia tinggal kan saya”…

Sukati la bro….ko pikirla sebelum nak wat bini…itupun kalau dia nak wat ko sebagai laki dia laaaaaaa…MATERIALISTIK dan PISAU CUKUR dia tuh…..

See, macam mana la orang kita nak maju…dapat banyak projek…tapi duit habis di joli katak kat tempat2 yang tidak sepatutnyer….Kejar dulu sampai jadi kontraktor KELAS A….silap2 pastu, takyah susah2 cari bini…sume confirm kejar ko…tak kira lah ko tak hensem kan…janji poket hensem…..MISS UNIVERSE pun cair,wa cakap lu……

 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2010 in W.O.R.K

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: