RSS

CEKELAT

18 Oct

Hmmmm..pagi-pagi buta dah draft blog kan??? Geram dan tak puas hati…dah lama dah sebenarnya..pendam dan mengomel sahaja biasanya….hahaaa..

Pernah kah korang berhadapan dengan superior yang selalu cekelat (mengelat) pasal hal2 kerja dengan alasan yang tak logik dan tak masuk akal….??? Kalau sekali-sekala takpe beb…Ini…hmmm, selalu dan we all org bawahan selalu ternanti-nanti alasan seterusnya setiap kali ada mesyuarat atau program…Hehehe…alasan yang common dan selalu diberi adalah:

a) Anak saya cirit birit

    Ini alasan yang selalu sangat lah….kadang-kadang nak tambahkan garam lagi, siap mention husband dia pun cirit birit jugak….(kesian anak dan husband yang sihat walafiat di katakan sakit–kata@ itu doa tau!!)

b) Kerja banyak—->URGENT

   Haaaa, ini adalah alasan yang diberikan hari ini yer, supaya dia boleh cekelat untuk tidak pergi ke Program petang ini…tapi baru je nampak dia dok lepak kat depan sambil makan muruku dan borak-borak (siut betul!!!!)

c) Hantar Parents/Parents in Law pergi Haji

Memanjang nye g Mekah….Syumul betul mak bapak ko kan????Hahaaaa….gua dah tak boleh blah oke…

d) Jerawat kat Dahi (alasan yang paling BEST!!)

Ini satu alasan yg paling kiteorang tak boleh blah…sebabkan nak memonteng or cekelat from attending meeting, dia boleh wat alasan ade jerawat kat dahi!!!!..Bunguk betul….gua kalau ade bisul pun..Insyaallah gua datang…please don’t give us all bullshit reasons kalau mmg dah dasar suke cekelat pasal kerja…

Just remember, gaji dibayar untuk every second, dalam tempoh kita bekerja…Ingat yang kita ada anak, ada keluarga..dan kalau setiap hari masuk kerja tak sampai 4 jam..dan yang lainnya mengular dan cekelat…fikir-fikir la sebelum nak menyuap nasi ke dalam mulut anak kita…..BERKAT kah?????

Jangan nanti bila anak-anak tak jadi orang, nak disalahkan cikgu…rakan-rakan sebaya…faktor2 luaran yang lain, tapi lupa yang diri sendiri suka cekelat masa ofis hour..huh!!!

 
2 Comments

Posted by on October 18, 2010 in W.O.R.K

 

2 responses to “CEKELAT

  1. Nana Yg Comel

    October 18, 2010 at 3:24 am

    hurmmm memcm… cik sha kite nih asal ari isnin nih mesti ade hal yg tk best…

    alasan yg plg adalah yg D tuh..tk penah lak sini ade kes camtuh.tktau la jabatan lain kan…

    bab nk cekelat catat minit mmg selalu.. nih yg latest terkene kat my jiran nih “walau jabatan lain”..dh la pg meeting dier kene catat minit..fine la kan..pastu ptg ade meeting lain..buat similar with the first one.yg PATUT catat minit tuh amik half dy sbb anak nye tak sihat..dhla tak cari replacemt..kesian jiran saye nih yg jdk mangsa.terpakse la beliau smbg terus..dah la tgh sarat..anak nye kuar nanti mesti pandai catat minit… huhuhuhu…

    klu dh senior mmg susah nk buat hape… but anyway cik sha bersabar la yek.separuh drpd iman.. ^__________^

     
  2. chesnutberry

    October 18, 2010 at 3:47 am

    heeheeee…gomen= full of ALASAN…kadang@ rasa nak muntah hijau bile dengar alasan tak munasabah ni weiiii…!!!!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: