RSS

A.D.T….Trend Masa Kini Ker???

07 Jul

A.D.T…….ape tue???????hmmmmm…Anak Dara Tua laaaaa….

Haaaa…rasenye topik ni dah selalu sangat disembangkan kan??? For me…benda nih bukan masalah pun….kalau orang perempuan lambat kawen or jodohnye tak sampai lagi….SO WHAT??? ade aku kisah…?

Sakit ker mata korang-korang nih yang suka sangat nak melaser-laser group2 kiteorang nih….ade kiteorang mintak ke duit korang bila kiteorang nak beli SKII??? ooopppssss…haaaa…

hehehe..actually,ayat diatas bukan sebab ayat kite sentap ker or whatever la kan…tapi just to inform kat orang2 kat luar sana yang mungkin terdiri daripada kaum-kaum hawa yang kawen on time “25 tahun” (ikut sunnah nabi), yang mebbe bangga giler la kan….korang kawen on the dot…kiteorg ni yang masih bujang, actually most of our family pun tak pernah tanya and paksa untuk menamatkan zaman bujang yang glem ini!!

So takyah la korang nak mandai-mandai nak kuar statement:

i. ” Tu lah, suruh kawen tak nak kawen….kan dah susah nak balik malam2 tade sape teman….kalau suami ade, boleh   depa teman kan…..”

ii. “Lain kali, doa masa lepas solat tu lebih sikit….sebab tu la jodoh tak sampai2..lambat…tade usaha!!!!”

iii. ” Siapa suruh tak kawen???Sebab tu lah family day boleh datang sorang jer, dah tak kawen kan!!!”

U know what??…Tak pernah sedetik pun menyesal atau mengeluh dengan takdir dari Dia…Jodoh dan Ajal semua rahsia Allah kawan2….kami (golongan A.D.T) tak pernah minta untuk kawen lambat (lebih dari 25 tahun) ..it’s all written in our loh mahfuz…Percaya pada Qada’ dan Qadar itu adalah rukun iman yang sentiasa kami pegang….

Jadinye, bile kamu mempersoalkan takdir kami, kamu juga mempersoalkan Dia…..Jadinye untuk menjawab soalan2 kamu yang agak  ANNOYING itu:

“Don’t Push Me To Get Marry Soon, Let Me Wait My Time,

Cause My God Will Provide Me The Best Person When The Time Comes”

petikan dari buku:Ya allah, Aku Tak Ingin Sendiri by Burhan Sodiq

 
3 Comments

Posted by on July 7, 2010 in Uncategorized

 

3 responses to “A.D.T….Trend Masa Kini Ker???

  1. nana

    July 7, 2010 at 5:54 am

    very the like…

    klu jodoh umur 50 thn nk buat camne… terima jek la…

    “Don’t Push Me To Get Marry Soon, Let Me Wait My Time,
    Cause My God Will Provide Me The Best Person When The Time Comes” —-> double thumbs up…

     
  2. chesnutberry

    July 7, 2010 at 6:38 am

    hehehe..ayat tu kite amek dari buku tu lah….best tau buku tuh..huhu promote lak!!!

     
  3. naoranami

    July 10, 2010 at 1:51 am

    amboiii….tegas and strict cik ska yer…
    p/s:camne nak link ur blog ni??? xjumpe2 lah…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: