RSS

Rasa Itu…

20 May

Hmmmm…yesterday, one of my friend ask me…Macam mana eh nak ade ‘rasa itu’??she’s referring to her relationship with his boy..her new relationship..or should i say..trying to have a new relationship with other guy..

Rasa itu…atau kata lain ade ‘sparks’ antara 2 insan..heehee..i dunno what to say…sebab,honestly myself…’rasa itu’ hadir selepas 3 tahun rasa or should i say adengan frust menonggeng yang happens dalam hidupku 3 years ago…

huhuhu…and i told my friend..rasa itu datang tanpa dipaksa…it comes naturally…tetibe je ter’spark’..dush..macam kena tembak..dan ‘Rasa Itu’ datang masa i’m feeling very2 empty…kosong..and tidak terkejar mengharapkan sesuatu atau mahu kan or force a new relationship…but now sangat bersyukur dengan ’Rasa Itu’ yang diberikan oleh Yang Esa..twink..twink..

i told my friend:

dear, ‘Rasa Itu’ akan datang tanpa memilih siapa,dari mana,pekerjaan,asal usul seseorang,or bagaimana cantik nyer tersusun barisan gigi, or whatever pangkat yang kita sandang or pikul sekarang ni…when u put such details…or list out the things u want in him/her…believe me..’Rasa Itu’ will never come out…yang ade hanyalah,both of u trying to fake and please each other…bukan nak cakap pandai..tapi berdasarkan pengalaman…hohoho..

then,i suggest to her:

why not u try to give him a chance dowh…tell him about your feelings,true feelings..bout Do’s and Don’ts..supaya dia faham..and boleh ikut rentak u???

she said:

nop..will not..if i want to love him…i have to accept all the things about him..every single Do’s and Don’ts..tak perlu nak voice out kat dia…i tak suka ni…i tak suka tu…itu bukan cinta atau bukan ‘Rasa Itu’…so HOW??

i said:

i dunno..this is your life…if u thinks this relationship boleh terus tanpa ade ‘Rasa Itu’ and because of…haaaa…lantak laaa..ambik jer yang ade kat depan mata..sebat je…and u will happy ever after…then teruskan my dear…tapi please jangan mengeluh and comment on whatever dissatisfaction yang dapat..oke??

Mungkin orang akan cakap..wah..sedap nye la pompuan ni tulis blog macam ni..orang akan cakap..ko tak tau rasa bila kena dump and want to start it over again..??..hmmm..i’ve been there..kawan-kawan..terduduk and merangkak untuk bangun balik…slowly,but looking forward not to look back anymore…NO MORE!!!!! Every single thing yang akan menyebabkan kenangan itu kembali…akan dimusnahkan walaupun sebesar kuman…haaaa..hambek ko…Jangankan nak contact balik…nama pun aku dah lupa dah….hmmm…itu cara myself untuk belajar bangun dan berjalan (move on) selepas kaki tersadung batu dan luka….and never ever talk about it anymore..terutama in the current relationship..

And for this current relationship..yes..sangat bersyukur..tetapi tidak berani untuk meletakkan harapan yang tinggi..hope is there..tetapi…akhirnya ‘Rasa Itu’ milik-Nya jua…Dia yang memberi dan Dia juga yang berhak untuk mengambilnya semula…Every single day, I’m praying very hard for this relationship and cherish every moment being with him because i knew…hidup ni hanya sementara,yang kekal abadi adalah kebahagiaan di sana…hmmmmm…

 
2 Comments

Posted by on May 20, 2010 in LOVE

 

2 responses to “Rasa Itu…

  1. naoranami

    July 11, 2010 at 9:45 am

    but i havent feel that “sparks” when meet him??? how??? ssetgh org kat xsemestinyer…..aduhh…wallahualam…
    p/s: sekranyer baca comment i, silalah view blog i, hehehehehe..cantik tau…huhuhuhuhuhu..

     
  2. chesnutberry

    July 12, 2010 at 9:09 am

    yup..sesetengah org mmg tade rasa itu…tapi kadang2 mule2 je tade pastu tetibe ade…hohoho..mcm mana tuh??

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: