RSS

Saya dah Upload Gambar Kahwin (Official) di http://shanazim.blogspot.com/

Hai Semua,

Setelah 10 bulan majlis perkahwinan, baru berkesempatan untuk upload gambar kahwin yang diambil oleh: Fotoenak….Gambar yang mereka ambil : Saya Puas Hati..dan harga pun berpatutan..

Kalau nak tgk gambar-gambar tersebut boleh klik di : http://shanazim.blogspot.com/ (ni blog untuk saya dan keluarga yer…)huhuuu..selamat melihat gambar yang tidak seberapa!

 
Leave a comment

Posted by on March 25, 2012 in ::MY WEDDING::

 

Tags: , ,

Saye nak makan Dominos + Subway + Kenny Rogers + Tutti Frutti!

Tajuk yang mengada-ngada…sebab mmg tak dapat la sume benda tu kat sini kan…huhu..cepat la Jaya Jusco Manjung siap…saya kempunan nak makan benda2 seperti diatas..Nak balik KL jauh….huhu..

Good news: 1. Saya dah dapat tukar ke Perak….yeyyyyyyy…dok ngan hubby sudah!

2. Baby saya dah 7 bulan..lagi 2 bulan nak deliver…yeyyyyy(dalam hati , Takooootttt!)

3. Saya dah dapat tukar opis yang dekat sikit ngan rumah…Kalau tak jauh beribu batu n trafic lite!

4. Kerja saya sangat relax..tak sibuk sangat dah n stress macam dulu!

5. Baby saya sangat galak menendang…saya tau la kaki dia panjang macam bapaknya (huhuhu)

Bad News : 1. Saya belum beli lagi barang2 baby—->sbb tatau jantina lagi…kuikuikui..

2. Saya selalu cirit-birit la sekarang…(tak cukup tido tau)

3. Berat saya adalah 59 kg (nih nak bangga ke hapa nih???) dulu 47 kg jerrr…

4. Hb Darah saya rendah (dan tengah pulun makan kerang n bayam!) dulu okey jer..baru drop!

5. Saya takut sangat nak bersalin (tapi kawan saya pesan: dari zaman nabi Adam lagi, perempuan

bersalin….hokeyyyy! p.s: kawan saya tu lelaki, boleh la cakap macam tu)

6. Opis saya ade sofa utk tido….Tapi tak strategik sbb dekat pintu n pintu pulak jenis yang ade

window..alahaiiiii..

 

 
Leave a comment

Posted by on March 12, 2012 in Uncategorized

 

I’m in second trimester now!

Hi kawan2…lama x update kan…sekarang ni dah masuk 2nd trimester, 16 minggu..kejap jer kan..huhu…so far alhamdulillah..perut pun dah macam bola sikit…loya-loya n muntah di sebelah petang sampai malam dah beransur hilang…alhamdulillah..baby sporting dan memahami, daddy nyer jauh di mata..mummy kena berdikari untuk semua urusan, jadi x banyak kerenah…

Ramai ibu-ibu mengandung yang mengalami muntah dan loya yang teruk semasa 1st trimester dan 2nd trimester kan? Tapi alhamdulillah…kite x alami nya…selain bleeding masa awal2 kandungan…loya tu ada tapi bukan waktu pagi, tapi waktu petang sampai malam (pendek kata, lepas office hour)——–>kan kite cakap, baby x nak susahkan mummy dia…dan yang paling best…sepanjang 4 bulan ni, hanya 2 kali sahaja yang muntah dan keluar isi perut……alhamdulillah kan….sakit kepala, kadang2…tapi masa 1st trimester, tahap kelaparan kite amat luar biasa…dah la makan double….kalau order roti canai…confirm 2 keping (masa x pregnant pun camtu gak)…nasi memang xyah cakap…n malam akan terjaga, sebab perut lapar…..

Bila dah masuk 2nd trimester, baru lapar tu berkurang….kadang2 lepas heavy breakfast, tak payah makan lunch pun okey…malam makan roti pun okey jugak….cuma, selera dah bertukar….apa yang favourite sebelum mengandung, dah x nak makan, contoh tandoori nan cheese,double cheese burger mcdonald, tomyam, sup dan nescafe…semua dah x selera..tapi benda yang agak bukan favourite macam coke (daddy’s favourite), fillet o fish macdonal (berapa kali dah makan) dan buah-buahan (sebelum ni memang x makan buah yer) & teh o panas dah jadi kesukaan……pelik tapi benar!

Bulan november, kite dah beli semua barang-barang keperluan kite—–>baju, seluar dan kasut….sebab lepas ni memang akan menumpukan seluruh wang dan ringgit untuk baby…lagi 6 bulan…baru 2 helai baju baby dah dibeli…banyak lagi nak kena beli…sebenarnya nak tunggu dapat pindah, baru start beli barang bersama daddy nyer yang sibuk sekarang ni….haii….macam mana la rupa baby dalam perut mummy kan?boy ker gegirl?ikut rupa daddy ke atau mummy….tapi yang memang confirm bab rambut laaaa….confirm CURLY! Hahahaha!!!!

 
Leave a comment

Posted by on December 4, 2011 in LOVE

 

Tags:

I want my miracle water back!

Pertama nya, eh tade kerja ke dok update blog ni?

Ada, tapi saya dah kurangkan…Ngeeeee…Slowly kurangkan, dan habiskan mana yang patut…(Haahaa..konfiden kan beta?)

Am browsing one of my favourite skin care product.. to see if any super duper promotion by the end of this year…”HAMPA!…..” memang kau tak pernah turun harga pun kan? Naik harga adalah…sigh****

Currently am using Body Shop skin care product yang bakal ke tong sampah (hantaran kawen ku, buang 1 or 2 products kot——->sbb kulit saya sudah boleh buat goreng pisang panas):

Emmmmmphhh~

Dan sekarang, saya mahu rujuk balik kepada my previous skin care product:

kesayanganku~

Guna SK-II since 2008 dan berhenti pada hujung tahun 2010 (sebab kumpul duit untuk kahwin….hahahaaa…tinggi kan maintenance kulit saya?)…Sekarang sejak x guna, dah nak setahun tak guna, kawan saya secara jujurnya memberitahu: “Oooooo, Padan pun muka ko dah tade cahaya…Dulu, muka ko sumber inspirasi”<———-bengong…jujur betul dia!, tapi yang bab sumber inspirasi tu..kembang punggung ku!hehhh…

Memang mahal, sebab pernah beli 1 set basic (3 produk) = RM 500++….dan masa tu harga tahun 2008….sekarang x payah cerita harga okey?

Dan masa beli tu,menggigil dan sejuk-sejuk tangan sebab tak pernah beli skin care product yang semahal itu (hihihihi)….tapi, result nya——–>it’s a miracle….macam iklannya (hahaa, terpengaruh x ayat saya?) Kalau x bagus, takkan sampai nak rujuk balik kan? So seriously, saya tengah tunggu duit masuk (ewah, siapa ntah nak bagi ko duit?)..xpun tunggu tabung saya penuh….harharhar(incik suami hanya menggeleng kan kepala sahaja, eh dia tau ape saya pakai sk-ii dulu…hik!)

 
Leave a comment

Posted by on November 14, 2011 in Uncategorized

 

Tags:

Mummy, u need to rest!

Hi there, lama saya tak update blog kan..alasan biasa: sibuk!!

Hari ni berkesempatan untuk update my bloggy..alaaa, dah berhabuk pulak…but still my bloggy get a lots of traffic every day…very impresive…(bangga diri pulak..semua sibuk tengok bab-bab kahwin kan?)

Have a little news to update: I’m pregnant!…..Yeeeyyyyy…Alhamdulillah..rezeki dari-Nya…setelah 3 bulan kahwin, rezeki menyebelahi kami…Minggu ni baru masuk 10 minggu…comel jer kan?heeehee..(puji diri sendiri lagi!)

Digital clear blue yang canggih!

Scan masa 6 minggu~ pertama kali bleeding!

But my little baby ask her mummy to rest!…I’m bleeding for second time last friday…tapi takut, sebab dah kali kedua and banyak dari kali pertama ( kali pertama adalah 3 minggu lepas)….apa lagi…cuak n pucat lesi, kejut daddy bangun dari tidur…”Abg, jom g klinik…ada darah lagi!”

Kat klinik, mummy kena one injection kat punggung…”Hadoi!!!!”…and of course kena bebel dengan doktor…”Awak angkat berat ke?”….”MMMMMM, tak la doktor!”…”Meh kite scan, tengok baby ada lagi ke tak”

Haiyoooo doktor…Ayat laser…Sentap saya….Scan n scan…Kantung ada…..YESSSSS!…..Jantung ada…YESSSS!!…”Awak mc seminggu yer..rehat kat rumah!…bebel doktor…..Mummy nganga mulut….AAAAAAAAAA!

“Hei, awak ni…kite usahaaa…tak suka dok rumah ke?” tanya doktor……”Suka, tapi lama sangat!”heheeee….tahun ni saya tak amek MC lagi doktor….EL banyak kali laa..sebab saya tak pernah demam!….heeheee…”Dah, dok rumah jer, kita usaha…Allah yg menentukan, kalau jadi apa-apa, kita kena redha!”

“Isk, doktor ni…..cakap camtu lak!”heheeeee,seriau dengar..

Tadaaaaaa~suka hati~

So…bermula laaa cuti saya yang panjang….menggemukkan badan…tidur dan makan setiap hari…Daddy jangan jeles! Bosan laaa..nak buat apa cuti ni?   and my baby said : “Dear mummy, u need a good rest for me!” Me: Okey my dear, i’m listening……!

 
1 Comment

Posted by on October 30, 2011 in LOVE

 

Bila incik suami masak!

So sweet kan…Walaupun lauk simple tapi so sweet bila tengok lelaki masak…Sambil si isteri tengok DVD n lipat kain, si suami gigih masak di dapur….Chomel betul:

 

Gigih memotong!

 

Masak Pulak!

 

Tadddaaa...

 

TQ incik suami..love u…muachs (mode:gedik!)

 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2011 in LOVE

 

Berbuka Puasa dengan Incik Suami

Pengalaman berbuka puasa dengan incik suami..hahaa..walaupun semua nya TAPAU sajer:

menu buka puasa!

 

menu buka puasa ~ hari berikutnya :kami tamak haloba!

 

cool blog - nyummy

 
Leave a comment

Posted by on September 5, 2011 in LOVE, Uncategorized